Снимка: БГНЕС

Приятели, благодаря ви, че сте с нас. Така премиерът Кирил Петков се обърна към протестиращите, събрали се в подкрепа на правителството.

"Днес видяхме как един човек - г-н Слави Трифонов, една мутра от Банкя, която праща есемеси на хората в НС, един човек, който толкова стои в Сараите и определя политиката в тази сграда, и г-жа Митрофанова, която още не може да повярва, че казахме "Не" на "Газпром". Това, което не разбраха, че това не не е начина да спечелиш България. Това, което не разбраха, че вие всички нямата бутони, които да натистнете, заяви Петком

В този момент тълпата избухна във възгласи "Победа".

"С този ход те направиха най-голямата загуба за себе си и най-голямата победа за нас", каза Петков и извика "Победа!"

"Вярвам, че днес няма избирател на ИТН, който да се гордее с депутатите си, че са натиснали бутоните заедно с депутатите от ГЕРБ, избирател на "Възраждане", който да се радва, че депутатите им са натиснали бутоните заедно с тези от ДПС", допълни той.

"Нищо не може да ни спре, защото сме заедно. Вие сте гаранта, че тази държава ще изглежда по друг начин след следващите избори", завърши той

Пред журналисти той заяви, че ще се даде още един шанс на други депутати да преосмислят позицията си, но ако това не се случи ПП спокойно ще отиде на избори.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase