Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

След нападение над полицаи в ромската махала в Самоков започна мащабна акция на полицията и жандармерията. Издирват се извършителите на нападението, които са избягали.

Малко след 21 часа патрул спира за проверка автомобил, в който има двама души и се предполага, че има наркотици. Докато тече претърсване обаче, пристигат други два автомобила с още четирима души. Те нападат полицаите и взимат проверяваната кола.

Започва акция по издирване на извършителите. Задържани са десетки. Сред тях е и Янко. Полицаите влизат в дома му в 7:30 ч.
Oще по темата


"Разпитваха ме за брат ми, качиха ме и ме отведоха. Издирват го, защото са били никакъв полицай, но не го търсят за това, има си някакви дела", разказа братът на издирвания Янко.

Според наши източници, сред издирваните и най-вероятно свързан с нападението е Трайчо Василев, по прякор Пиже.

"От поне 20 години е известен в града. Ако не ме лъже паметта, доскоро беше в затвора и нещата бяха спокойни. Откакто излезе, веднага се прояви и държавата трябва веднага да вземе мерки", заяви кметът Владимир Георгиев.

Трайчо Василев преди години е бил кандидат за общински съветник в Самоков от ДПС. ЦИК обаче свали имунитета му, тъй като беше обвинен за нападение над телевизионен екип. Преди това Василев повече от 7 пъти е бил подсъдим, включително и за нападение над полицай.

В момента все още пред полицията в Самоков има близки на хора, които са задържани. Те заявяват, че не знаят защо са задържани техните роднини.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Теди

преди 1 година

Ира ми беше направила страхотен маникюр в Самоков

16

Ах, да

преди 1 година

Съвсем евтино могат да се решат тези проблеми, не повече от 30 стотинки на човек, ако разбира се по 1 куршум само им се пуска..

15

Анонимен

преди 1 година

Хората на бат Сали.

fallback