fallback

След нападение от агресивно куче, 10-годишно дете е с опасност за живота. Срещу собственика на животното са подавани множество сигнали, но без резултат.

Детето и баба му били в покрайнините на хасковското село Въгларово, когато кучето, вързано в частен имот, разкъсва синджира и напада детето. То е откарано в пловдивска болница с опасност за живота. Има разкъсвания в областта на белия и черен дроб, както и на бъбрека.

"Детето беше легнало по гръб и бабата беше до него, много разтроена. Обадих се веднага на 112, защото казаха да не вдигаме детето", сподели Василка Митева пред Bulgaria ON AIR.

Агресивното животното е собственост на 51-годишен мъж, познат в района с отглеждането на големи породи кучета.

"Не може да се мине там, пеша не може да се мине въобще, той е до последната къща на селото, там има малки деца, не е възможно да се мине. Ако отивате, отивайте с колата, пеша да не сте тръгнали", предупреждава жителят на Въгларово Делчо Георгиев.

Собственикът на кучетата отглеждал повечето от тях в имота си, но имало и такива, които се разхождали свободно наоколо.

"Не съм искал кучето да се откъсне, за мен е шок. Идваха на няколко проверки, има само една глоба за куче, което е без чип. Кучетата са с всичко - регистрирани с ваксини", категоричен е собственикът на кучето Анастас Караиванов.

Жителите на селото неколкократно са подавали сигнали за агресивните животни.

"От вчера цялата треперя, не съм спала. И това е 18 години, все глоби и все проблеми, плаща глобите и пак неговото си. Постоянно кучетата са пуснати. Тази зима на една съседка влезе през прозореца, за да я хапе", коментира Селма Рамадан.

"Такава безотговорност от собственика не може да има. Тези кучета да се махнат", отсече жителката на Въгларово Донка Христозова.

Кучето е откарано в общинския приют в Хасково.

По случая тече разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

кико

преди 1 година

Кучето веднага трябва да се разтреля!!!!!!!!!!

21

Анонимен

преди 1 година

В ловно-рибарските магазини продават лютиви спрейове за отблъскване на агресивни животни. На мой роднини, които живеят на село съм купил, а и лично съм ползвал. Пръскате в муцуната и агресията спира, а е и хуманно.

20

Анонимен

преди 1 година

Офф аман вече . Да забранят отглеждането на кучета .

fallback