Снимка: Helpbook
fallback

Общ преглед
За тежки проблеми с автомобилния трафик ни сигнализира наш потребител в платформата на Helpbook.info. Ето какво споделя:

"Живея на Околовръстен път № 8, кв. "Горубляне". Сградата се намира в локалното платно. Ограничението на скоростта е 60 км/ч. Денем тежкотоварни, четириосни самосвали (40-50 тона), ръсейки камъни и пръст, преминават с висока скорост. Нощем мотоциклети и  автомобили, издаващи ужасяващи звуци, се състезават с огромна скорост. За 1 година от пускането на новия участък на Околовръстен път не съм видял да се упражнява контрол нито от органите на КАТ, нито от ДАИ. Особено що се отнася за тежкотоварния трафик е изключително интензивен и арогантен. Създават впечатление за чувство на безнаказаност и някаква протекция. Въпрос на време е да се случи сериозен инцидент. Имайки в Горубляне богата протестна култура и протестен опит, обсъждаме възможни реакции срещу нетърпимата обстановка.", завършва сигналът.

За съжаление опасенията се оказват ненапразни, както става ясно от друг сигнал: "Докато органите чакат автомобилния трафик да се саморегулира, както свободния пазар се саморегулира от законите на търсенето и предлагането, джип влетя в отсрещната автокъща. Тежкият автомобил изгуби контрол и в разстояние от 100 м по тротоара събори всички знаци, събори навеса на автокъщата и се заби в автомобилите за продажба. Това се случи на 02.06.22г в 14:50. Мястото е автокъща, намираща се на Околовръстен път Горубляне. Дойде пожарна. Дойде линейка. След 30 мин. пристигна полиция. След 40 мин пристигна и КАТ. Въпрос на време да се случи нещо непоправимо", смята нашият потребител.

Завършваме днешния обзор с оплакване към ЦГМ от възмутен пътник: "Искам да съобщя за течащи климатици по линия 111. На 26.05.2022 г. използвах автобус 111 от спирка Хипермаркет Била. За голямо мое учудване, в час пик, около 17:30 ч. хората стояха прави, при положение, че всички седалки от страната на шофьора бяха празни. А то имало основателна причина за това - климатика връщаше водата и капеше върху седалките.
Изпращам снимки. И това не е едниствения автобус, на който тече климатика. Но очевидно, както много други проблеми, и този беше решен много бързо. Вместо да се оправи проблема - вече няма проблем, защото няма и климатици. Автобусите се движат с отворени прозорци и проблема е решен. Да, ама не. Моля, отговорните за това да вземат нужните мерки, защото високите температури тепърва предстоят. Плащаме, за да се движим в климатизирани автобуси, не в ОРАНЖЕРИИ С КАПКОВО НАПОЯВАНЕ.", пише нашият потребител.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Краси

преди 1 година

КАТ работят само когато са в "акция",предварително обявена в медиите!

8

Бай Миле

преди 1 година

КАТ е тумора на обществото! Трябва да се закрие незабавно!!

7

Иво

преди 1 година

Баба ви едно време все на климатик се е возила, леле, колко сте се изнежили.... Колкото до скоростта, там няма ли камери на въпросният участък? Помня, че имаше!

fallback