Снимка: БГНЕС

Аз не знам точно на каква цифра ще се спре финансовият министър, но би следвало, очакваме, не по-малко от 20% да се предвиди увеличение на възнагражденията на служителите в министерството. Това каза вътрешният министър Бойко Рашков, който отговаря на депутатски въпрос във връзка с актуализацията на бюджета.

Вътрешният министър участва на блиц контрола в парламентарната вътрешна комисия.

„На МВР са необходими не само заплати, на МВР са необходими, разбира се и технически средства, най-общо го казвам това и тази дейност не чака актуализацията, тя е започнала", каза той и посочи в какви насоки.

Той смята, че само повишаването на заплатите, без да се обърне внимание и на техническата съоръженост в широкия смисъл на думата, те няма да са актуални. „Ще имаме актуален бюджет, но ние няма да сме актуални при изпълнението на задачите, които стоят пред МВР", каза Рашков.

Той обясни пак, че искат да използват ефективно състава на МВР. „Там, където е раздут съставът, да редуцираме и да осигурим, да запълним там, където той е недостатъчен. Това е подходът”, каза министърът.

Той каза, че има и откриване на районни управления там, където е необходимо. „Ще трябва да открием гранично полицейско управление в Резово”, добави още той. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase