Може ли България да ремонтира украинска техника и докъде стигна желанието на Украйна към нас?

"Можем да ремонтираме всичката налична техника в Българската армия, която е по-скоро съветска. Скоро България беше посетена от Украйна и украинските специалистите се запознаха с възможностите на заводите ни. Като кадрови и технически капацитет имаме възможности да ремонтираме техниката", посочи Георги Старирадев от Синдикат "Отбрана" пред Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че евентуално може да има недостиг на работна ръка. Може чрез социалното министерство да се назначат хора, които са се занимавали с близка до нашия предмет на дейност работа, смята Старирадев.

По думите му украинците са проявили интерес основно към ремонт на бронетанкова техника.

"Неслучайно в "ТЕРЕМ – ХАН КРУМ" в Търговище работниците са намалели, просто няма работа за тях. Имаме нужда от помощ от украински специалисти и лицензите за извършване на подобни ремонти, с които Украйна разполага в по-голяма степен от България", каза още Николай Свинаров.

Според него Украйна е разполагала с достатъчно транспортни средства, за да извози до страната ни техниката за ремонт. Може да се ползват наети транспортни средства от други държави, добави бившият военен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase