Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Последни часове, в които украинските бежанци трябва да напуснат хотелите в Слънчев бряг. Продължава извозването им до гарата в Бургас и буферните центрове. Украинците отново са обезпокоени, че до последния момент не се съобщава крайната точка на маршрута.

Майки с деца и възрастни хора се притесняват най-вече дали на новото място ще имат достъп до медицинска помощ.

"Ние сме с нашия дядо на 83 години и с внучката му. Не знаем къде отиваме. Искахме да не е далече, защото с дядо ни, някъде в гората е някак нереално", посочи Людмила от Киев.

"Много се боя, мисля да се откажа и да се върна в Украйна, друг изход даже не виждам. Казаха ни, че един път помагат", каза Елена от Одеса.
 
"Не знам за къде е този влак. Трябва да ми кажат - отиваш ето там, а такава информация няма. Стоя и чакам", сподели Владимир.  

"Една много малка част ще останат. Ние ще се погрижим за тях като наш бъдещ персонал", посочи хотелиерът Христо Караилиев.  

Допълнителни вагони трябва да бъдат прикачени към бързия влак от Бургас за София, който тръгва в 14:30 ч.

"За днес имаме заявка от Слънчев бряг да бъдат изведени около 400 човека, но от сутринта хората започнаха да намаляват, тоест някои от тях се отказват в движение", каза зам.-областният управител на Бургас Тодор Иванов.

Осигурена е полицейска охрана.

"В тъмната част на денонощието автобусите ще бъдат съпровождани от полицейски служители, на ЖП гарата също ще има полицейски служители, които ще подпомагат процеса по качването и настаняване във влака", заяви директорът на ОДМВР Бургас Калоян Калоянов.  

Вчера от 300 изявили желание да бъдат преместени във вътрешността на страната, на влака от Бургас се качиха едва 57 души.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

Анонимен

преди 1 година

Като ги гледам на клипа какви са охранени изобщо нямат вид на нещастните бежанци за които се представят! Нашите пенсионери живеят с по 400 лв и си плащат и ток,лекарства,данъци! Навлеци неблагодарни ! Няма да се отървем от тях,години ще си ги гледаме

118

тя

преди 1 година

Ха , ха , ха - "ако не ми харесва се връщам в Одеса "! Ето какви "бежанци" са дошли !

117

Анонимен

преди 1 година

Не разбирам България с какво е длъжна на украинците че ги слагат все по хотели 5 звездни и т.н....

fallback