fallback

"Дебатът в българското общество дали 3 март е нашият национален празник, дали е 24 май тепърва предстои. Ние ще бъдем доста конструктивни в това отношение. Личното ми мнение е, че 24 май е нашият празник, не 3 март", коментира депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в "Денят ON AIR".

Според него стабилността на коалицията не вълнува особено хората на фона на войната в Украйна, енергийната криза и инфлацията. Той каза, че пред тях има доста предизвикателства, защото са сложна коалиция, която е била доста трудно съставена.

"Изключително важна е депутинизацията за бъдещето развитие на страната. Това за нас е изключително важен акцент. Това основно означава България по никакъв начин да не зависи от Русия, особено по отношение на енергетиката. Ние се стремим към нулева енергийна зависимост от Русия. Също така в медийната среда да има нулево влияние. Също финансирането на партии. Въобще българското общество да се освободи от това руско влияние. Това е един процес, който започна с войната. Надявам се да успеем да го довършим", изтъкна Мирчев пред Bulgaria ON AIR.

Той настоя, че от "Демократична България" не се страхуват от предсрочни избори, но трябва да си отговорим на въпроса дали са необходими в момента. Депутатът поясни, че доверието в НС е заслужено ниско, защото парламентът като цяло не се справя достатъчно добре и има какво още да се желае.

Според него е било глупаво решение слагането на решетки на входа на Народното събрание.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Ева

преди 1 година

Мирчев пак бълва глупости

65

Ники

преди 1 година

Тоя сега боя ли си търси с такива изказвания или само иска медийно внимание?

64

Боянов

преди 1 година

ДБ се страхуват от избори, защото тотално е провалиха и загубиха доверието на много хора.

fallback