Мандатът на настоящия председател Сергей Цветарски изтече. Снимка: БГНЕС
fallback

Срокът за кандидатстване за позицията председател на Националния статистически институт (НСИ) е удължен до 1 юни със заповед на вицепремиера Калина Константинова.

Първоначално обявеният срок бе 16 май.

Кандидатите трябва да представят концепция за развитие на институцията и всички изискуеми документи в деловодството на Министерския съвет или на имейл адрес: ms_register@government.bg.

След като седемгодишният мандат на настоящия председател Сергей Цветарски изтече, за първи път в най-новата история на институцията се провежда конкурс за неин председател.

Избраният нов подход се практикува в някои страни членки на Европейския съюз – Малта и Ирландия, оценява се високо от Евростат и е в съответствие със заявения от правителството ангажимент за публичност и прозрачност на назначенията. Целта е отваряне на вратите на институцията за ново поколение мениджъри професионалисти, заявиха при обявяването на конкурса от пресслужбата на правителството.

Търсеният профил на кандидатите е български гражданин с минимална образователна степен „магистър“, доказан опит в сферата на статистическата наука и практика в управлението на големи екипи.

Изисква се добро владеене на английски език, умения за обработка и анализ на информация, познания за дигитална комуникация и информационна сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 1 година

що триете ***? не вярвате че някой може да завърши икономика с вишу преди точно 10 г. оттогава да е по касите в кауфланд, лидл и да не пита дали става за кандидат??? най-лесно да пишете глупости в нета и да печелите от реклами

fallback