Снимка: БГНЕС

Докато бизнесът и синдикатите остават в протестна готовност, в сряда, 18.05, превозвачите ще излязат на протест.

Техни представители заявиха, че исканията им са "ясно артикулирани през последните 2 месеца и половина".

"От самото начало те са едни и същи, защото ние виждаме, че ще бъде нарушена веригата на доставките и българският гражданин ще плати цената. Нашите искания са изцяло икономически", категорични са те, предаде Bulgaria ON AIR.

"След днешните разговори датата не е 18 май, но оставаме в готовност, в случай, че поетите ангажименти от страна на правителството не бъдат изпълнени", заяви председателят на Българската стопанска камара Добри Митрев.

"Относно протестът на 18 май има още една браншова среща утре. Много е важно диалогът между синдикати, работодатели и правителство да се води с национално представителните организации на бизнеса и работниците. Ще пресечем всякакви опити да бъдат подменяни националните организации със случайни хора, които представляват себе си. Няма да приемем всяка критика към кабинета да се обяснява с Кремъл", заяви председателят на АИКБ Васил Велев.

Димитър Манолов от КТ "Подкрепа" е поставил въпроса за подкрепа на предприятията от градския транспорт, но отговорът на вицепремиера Асен Василев не е бил обнадеждаващ.

"Не получихме никакви обнадеждаващи отговори освен, че правителството ще увеличи своя дял при субсидираните групи, които пътуват, като пенсионери и ученици, но това е малко", каза той.

Според Манолов протестът ще се състои и смята, че хората, които преди това са говорили колко добре е да се протестира, сега обясняват колко е лошо.

"Лицемерието трябва да има някакви граници", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase