fallback

Според данни на Националния статистически институт средната работна заплата у нас през март е била 1 668 лева.

В сравнение с декември миналата година се отчита спад с около 10 лева, но спрямо февруари има леко повишение.

По сектори - най-високо е средното месечно възнаграждение при работещите в IT сферата и далекосъобщенията. Заплатите там средно са малко над 4 000 лева, следват финансовите, застрахователните и научните дейности, пише Bulgaria ON AIR.

Най-ниска остава средната заплата в хотелите, ресторантите и селското стопанство, въпреки че точно в тези сектори се отчита увеличение.

За тримесечието най-сериозен е ръстът в заплатите в сектор "Образование". След това са "Селско стопанство" и "Държавно управление".

В хотелите и ресторантите се отчита най-сериозно увеличение в месечното възнаграждение на годишна база, като след тях е секторът на културата, спорта и развлеченията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Хахаха

преди 1 година

Колкото по образован и квалифициран е човек Толкова по независим е, и по добре живее .Така е било и така ще бъде . Неквалифицираните необразовани у нас са предимно от мъжки род Именно тези са масата избиратели на популисти и спасители. Представата им за подобни типове е че като дойдат на власт.Някакси ще се подобри социалното им положение .Без да се замислят че този който ги лъже и им иска гласа.НЯМА КАК ДА ИМ ДАДЕ ДИПЛОМИ ЗА добро образование .Което означава че нищо за тях няма да се подобри.

23

до 19

преди 1 година

Тази фабрика е само във вашите глави.С фуния акъл не се налива. Ако търсите виновни-търсете ги при политиците, които със сбърканите си политики създадоха мутрите навремето!От 90-те години мотивацията за учене е безвъзвратно загубена. Хората виждаха, че техните съученици, които не са можели да пишат-започват да управляват по над 300 работника,да карат най- скъпите коли в България, за имат по над 10 имота в България и по два или три в чужбина.Така бавно и необратимо се загуби мотивацията за учене.

22

до 20

преди 1 година

Бабо Маро, крушата не пада по-далече от дървото си. Какво да чакаме от децата на чалгопиmеците??? Генетично са повредени. Училището е безсилно да се справи когато баща му казва: "Аабее, кво ще ти казва оная даскалка?? Да се гледа скъсаните ***! Врътни и един зад врата като вземе да лае!" Какво да очакваме от хора, които се подиграват на учителите си?

fallback