Снимка: БГНЕС
fallback

Всеки опит за диверсификация в енергетиката трябва да бъде подкрепен. Не мога да коментирам тази сделка (б.р. доставки на втечнен природен газ към България на цени, под тези на „Газпром“, които да започнат от юни) преди да имам точни параметри за нейните измерения, но е много важно правителството да търси най-изгодните условия за България.

Такава сделка е договорил в САЩ премиерът Кирил Петков по време на срещата си с вицепрезидента на САЩ Камала Харис.

"Тук става въпрос не само за цена, но и за устойчивост за доставките, и възможност българския бизнес, „Топлофикация“ и потребителите да прогнозират своите разходи", заяви Радев.

Той призовава КЕВР и „Булгаргаз“ най-сетне да обявят цените, защото бизнесът, топлофикациите и хората работят в неизвестност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Сата НАТО

преди 2 години

Няма икономическа логика газта от САЩ да е по-евтина,доставена с кораб от другият край на света,освен това имаме процеса на превръщането на газта в течна и след това обратният процес на превръщане на течната газ в газообразно състояние ... -----/////------- Ако имаше малко понятие от физика, щеше да знаеш, че с кораб е по-евтино. Първо тръбопровода струва колкото десет танкера, второ газта по тръбите не тече, а се нагнетява.А превръщането от течна фаза в газ си става от самосебе си.

21

Муцито

преди 2 години

Р.Радев да му кажа , Булгаргаз е фалира, нямя грам лев, а КЕВР е следствие. Те затова не дават цена. Нека да не се прави на паднал от космоса.

20

43

преди 2 години

"Зеления чорап" само призовава, а нещо смислено може ли да свърши, освен да мятка юмрук и да назначава лъжливи правителства.А може ли да види, че България е пред фалит или живее в друг свят?

fallback