Снимка: Bulgaria ON AIR

"Проектът "Зелени заедно" цели да направи от абстрактното - конкретното. Money.bg да даде бизнес примерите, а Webcafe.bg - обществените примери. Да покажем реално как се случва това в света и в България, на практика", обясни водещият на предаването "Money.bg" по Bulgaria ON AIR Георги Минев в студиото на "България сутрин".

Проектът е посветен на екологичните тенденции както в живота на всички ни, така и в бизнеса. Двата сайта и преди са работили заедно.

"Говорихме за това, че тази тема става все по-належаща в ежедневието ни, но някак хората я пренебрегват, защото тя е в периферията на живота им, а не е основен акцент. Идеята беше двата сайта да се обединят и да запознаят аудиторията с различните ъгли на проблема с опазването на околната среда", допълни той.

"Ние сме започнали с две категории. От една страна да разказваме в детайли какво се случва в отделните отрасли, а от друга - ще има примери, които ще побутват към действия, с което да покажем, че с малко действие може да постигнем голям ефект", посочи Георги Минев.  

Антон Биров изтъкна, че "Зелени" се опитва да покаже примерите за хора, които живеят природосъобразно и да покажат, че не е невъзможно.

Водещият на предаването Money.bg каза още, че инвестицията винаги струва средства, но след това може да се наблюдава възвръщаемост.

Една от идеите, които показваме, е да се добави съвсем малка депозитна такса към бутилките, които използваме и тя да бъде връщана от потребителя, когато върне бутилката в търговския обект. Тази идея обаче изисква усилия на ниво държава, търговци и потребители. Ако ние не започнем още днес да полагаме усилия младите да бъдат научени да живеят по-природосъобразно, няма нужда да ги превъзпитаваме след това", коментира главният редактор на Webcafe.bg пред Bulgaria ON AIR.

"Парите могат да ни дадат индиректно "зелен живот", защото банките в момента се опитват да подпомогнат бизнеси, които имат зелени инициативи. Кредитирането е за онези бизнеси, които не са "зелени". Най-общо казано - нямат обществени политики", посочи Георги Минев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase