fallback

Нетрадиционен конкурс за красота се проведе в Петрич. В града за поредна година избраха "Мис Ромка". За изненада на жителите и гостите на града, при оценяването не бяха взети под внимание уменията на момичетата да изпълняват екзотични танци, а това какви са мечтите им.

Под лъчите на майското слънце зрителите и журито на конкурса "Мис Ромка" имаха възможността да оценят деветте претендентки. Те дефилираха под звуците на модерна музика в красиви рокли.

Победител в конкурса стана 14-годишната Дженифър Огнянова. Тя мечтае е да завърши училище и да има и професия. Хобито на седмокласничката е да спортува.

"Искам да стана гримьор и медицинска сестра", каза Дженифър.

Принцесата на махалата получи златен пръстен и 100 лв. награда. На второ и трето място  журито класира не по едно, а по две момичета. Което постави организаторите в неловка ситуация, защото се бяха подготвили само с три корони. Сърдити обаче нямаше, защото за всички имаше подаръци.

За втора година в конкурса не се оценяваха танцувалните умения на момичетата. Пред публиката те бяха описани като ученички с мечти и които искат да станат независими млади дами.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

777

преди 1 година

Медицинска сестра и гримьор! Сигирно ще работи в моргата да гримира наред.

22

ромската напитка

преди 1 година

Сигaнската хралица, хафтеее! Ша свършим очилище и ша ми дадат пруфесия! Медсинска сестра и прическа, бате!

21

ПроСоТо

преди 1 година

аааа,НЕ така,драги "модулатори" !!!..Нищо лошо не написах!...Трогателно е да видиш млад човек,който хем е красив,хем има мечти и цели в живота !...Какво като са "ромки" ?...Сред тях,както и сред нас има и престъпни елементи,има и свестни..Например :-Преди години баща ми беше наел един "ром" от съседно село да му слага плочи на стълбището.."Ромът" се наричаше "Капитан Шоткин"..Идваше със жена си..Един ден го гледам -мъкне некви кашони.Донесе от помощите,които им даваха ...От сърце ги сподели..

fallback