Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Специално за предаването „Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR, водещата Милена Милотиновасе срещна в Страсбург със зам.-председателя на ЕК Франс Тимерманс и Леонид Волков, близък партньор, съветник и дясна ръка на руския опозиционер Алексей Навални. Зрителите на националната политематична телевизия ще могат да проследят интригуващите разговори тази събота, 7 май, от 17:30 часа, когато ще се излъчи новото издание на „Брюксел 1".

В ексклузивното си интервю за предаването по Bulgaria ON AIR, Франс Тимерманс заявява, че България може да разчита на помощта на ЕК след спрените доставки от „Газпром“. По думите му обаче страната ни трябва да продължи по поетия път на ограничаване на зависимостта от Русия.

Пред Милена Милотинова той посочва още, чеедна от основните причини за спирането на доставките на газ единствено към Полша и Българиясе крие в това, че договорите с „Газпром“ изтичат съвсем скоро и в двете държави.„Мисля, че България трябва да бъде подкрепена. Вече стана ясно, че Гърция е готова да осигури допълнителни доставки на газ“, коментира той по отношение напомощта от ЕК към България.

„Това, което трябва да направим, е да се предостави достъп до по-евтин газ на България, да покажем солидарност. Ще окажем пълна подкрепа, защото държавата го заслужава. Правителството на страната взе много мъдри решения и България няма да бъде оставена сама да се справя с проблемите си“, допълва той.

В Страсбург водещата на „Брюксел 1“ Милена Милотинова се срещна още с Леонид Волков - близък партньор, съветник и дясна ръка на руския опозиционер Алексей Навални. В специалното си интервю за предаването, което ще се излъчи в ефира на националната политематична телевизия тази събота, Волковкоментира антикорупционния фонд на Навални с предложение още 6000 руснаци да влязат в санкционните списъци.

Зрителите на Bulgaria ON AIR ще се запознаят и с мнението на лидера на ПЕС Сергей Станишевпо отношение на газовата криза, предложеното пълно петролно ембарго и войната в Украйна.

Не пропускайте предстоящото издание на предаването „Брюксел 1“ -7 май, от 17:30 часа, по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback