fallback

"Видяхте ли какво се случи с нас българите на този Великден? Оказахме се първия християнски народ, който остана без Благодатен огън, благодарение на църквата си и държавата си. Това е много лошо предзнаменование за един народ. Как го допуснаха? На една куриерска фирма да го бяха поръчали, щеше да им донесе свещичката от Ерусалим", каза писателят Димитър Недков в студиото на "Денят ON AIR".

Той поясни, че най-големият пощальон в България е член на българското правителство.

"Коалиционните неразбории също са производни на това, което се случва. Всичкото това, което се провокира, е колективният Запад, воюва срещу православието. Върви битка за вярата, в какво и как да вярват хората, включвам и католиците", допълни Недков в ефира на Bulgaria ON AIR.

А според него войната е излекувала две неща - Ковид-19 и общественото мнение от мантратата за свободата за словото.

"Това е чиста война и тя не е започнала преди месец, а преди 8 години. Всички мълчаха за нацистките свастики и сега продължават да мълчат. През 2019 година се прие една резолюция, която е за приравняване на фашизма с комунизма. И как всичко е едно и също. Всичко се е подготвяло за нова, голяма война", категоричен е писателят.

По думите му в момента се разсекретява истината за Втората световна война.

Той смята, че Европа е пред саморазрушаване.

"Последното правителство с характер беше тройната коалиция през 2009 година. Тази коалиция загуби властта и дойде първото марионетно управление. Това, което се случва в момента, ми прилича на някаква трагикомедия. Оръжието не убива, убиват политиците, които вземат решение за тяхното използване и разпалват войните. Не съм виждал по-голяма глупост от това да дарим пари за оръжие", коментира писателят, като прогнозира, че случващото се в Украйна ще се разрасне на още няколко места в Европа.

Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Жужи

преди 2 години

Неди ела дам ми духнеш ешчо два три раза, хем ш си оправиш правоговора ем и в устата ти ше дойде пролетта......

34

Радон Керанов

преди 2 години

Този агент на старите служби, който се прави на писател е обикновен ***, изповядващ перверзната логика на путлеризма - агресорът Русия, водещ завоевателна война, видите ли , бил жертва на Запада! Да се чудиш на малоумието, което проповядват подобни псевдоинтелектуалци, на моралния им идиотизъм!

33

Лллл

преди 2 години

Правилно ! Русия търпя 8 години . И дано успее!

fallback