Снимка: БГНЕС
fallback

Военните конфликти имат дълга история, особено през 20 век. Краят идва тогава, когато диктаторът е изчерпал всичките си възможности, коментира бившият министър на образованието проф. Веселин Методиев пред bTV за войната в Украйна.

„Аз лично не съм оптимист, че това ще свърши, както някои казват на 9 май, защото щяло да има парад в някои от сринатите градчета. Дано да бъда опроверган“, посочи историкът.

„Аз съм участвал в ситуация, в която трябваше кураж, когато имаше война - атаката на НАТО срещу диктатора Милошевич. Видях как този кураж беше събран от една група хора, но забележете при едно мнозинство от 134 депутати при едно консолидирано правителство и президент, който влизаше в абсолютна хармония с  мнозинството и правителството. Всички институционални фактори бяха окуражени от своите лидери. Сега е различно, сега има разноговорене, има страх. Мен даже ме е срам по човешки като патриот като го виждам този страх“, отбеляза той в коментар за помощта на България към Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Вуйчо

преди 2 години

Русия да върне ядрените оръжия които Украйна и предава 1994 съгласно договора от Будапеща

21

Анонимен

преди 2 години

Агресия на НАТО срещу Украйна. Агресия на Украйна подкрепена от НАТО срещу Луганската и Донецката народни републики. Едни и същи хора в България подкрепят агресора.

20

Анонимен

преди 2 години

Професоре, лесно е да лаеш срещу този , от които се страхуваш, когато не е срещу теб!Що се отнася до патриотизма , кажи на хората , че си от стар фашистки род, та да четът тъпотийте ти с едно наум!

fallback