Снимка: Bulgaria ON AIR

Пазаруване в последния момент. опашки се извиха по пазари и в магазини в подготовка за великденската трапеза. Увеличение на цените има при всички продукти и стоки и най-вече при агнешкото месо.

В последния момент с по няколко стотинки поскъпнаха марулите, репичките. Цената на агнешкото тази година е между 21 и 25 лв. срещу 13-15 лв. през миналия Великден.

"Клиентите купуват плешка и бутче. Цели агнета вече много рядко се продават. Тази година е много скъпо и нямаме толкова работа като миналия Великден, защото цената е много висока", обясни продавачът Бакри.

"Около 3 кг средна плешка с врат си купих. Доволен съм, хубаво е месото, прясно. Излезе към 67 лв. Много по-скъпо е от миналата година, увеличението е твърде голямо. За мен е важно да има традиции и те да се спазват", коментира Иван Бурджев.

Жена напазарува агнешки дреболии и две главички за 23 лв. Около 100 лв. е похарчил Панчо Делчев за основните продукти за великденската трапеза.

"Тази година е по-скъпо, определено. Агнешкото е около 25 лв. На фона на всичките тези международни събития сигурно и по-скъпо ще става", разсъждава Панчо.

Цената на козунака също се е повишила спрямо миналата година с над 2 лева. При яйцата не се наблюдава поскъпване.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase