Снимка: БГНЕС
fallback

"Очаквам таванът на цените да създаде дефицит на стоки, дори да доведе до фалити на някои производители. Най-големият приоритет трябва да е инфлацията, ако се прехвърлят пари от капиталовите разходи. Намаленото ДДС е възможно, има капацитет". Това обяви икономистът Георги Вулджев пред Нова.

По думите му намаляването на ставката ще повлияе най-добре на производителите.

"Премахването на ДДС на основните хранителни стоки е много добра идея.

Oще по темата
Крайният ефект, който ще се отрази върху цените няма да е толкова чувствителен. Със сигурност ще има облекчение на цените, невинаги обаче цената ще падне със стойността на спада на ДДС. Може да забави инфлацията, но няма да я спре", сподели Вулджев. .

Според него заставяне за намаление на цените може да доведе до фалити и трябва да се внимава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Факт

преди 2 години

Какво е това живото икономист!?

14

Продукт Скапанов

преди 2 години

Има ли все още хранителен продукт в Бг, който да не е станал имитиращ продукт?!Качеството драстично пада, те вдигат цените, ама таван на цените не можело щото "хранителните" им *** щели да изчезнат!Закривай!!!

13

Скоро е...

преди 2 години

Вие виждали ли сте го този Георги Вулджев какво лапе представлява.Аз незнам кой изобщо може да го вземе насериозно и кой изобщо му е поискал съвет та и пък се изказва.Опит нулев, държавата ако вървеше на автопилот по енерция щеше да е по добре от сега.Пълни пешки марионетки.Дизела за един ден от вчера за днес е със 10 до 15 стотинки нагоре в цената.Нали обещаха да няма промяна за прозниците?Така се оплетоха в лъжи че и те не си вярват вече.

fallback