Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Съпругата на президента Румен Радев г-жа Десислава Радева се очаква днес, събота, 16 април, да гостува на общността на българите в Истанбул.

Председателят на църковното настоятелство на общността Васил Лиязе съобщи пред БТА подробности от програмата на първата дама в града край Босфора. Той подчерта, че от страна на турските власти предварително са били взети мерки за охраната на гостенката на местата, които се предвижда да посети.

Сутринта г-жа Радева ще бъде специален гост на литургия в уникалната Желязна църква "Свети Стефан" на брега на Златния рог, която неотдавна беше реставрирана.

В Екзархийския дом в квартала Шишли г-жа Радева ще гостува на общността на българите в Истанбул, т.н. цариградски българи.

Учениците от българското неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий", което се помещава в Екзархията, са подготвили специална програма за гостенката, посочи директорката на училището г-жа Невин Ачъкбашлиева.

Предвижда се г-жа Десислава Радева да посети и Вселенския патриарх Вартоломей във Вселенската патриаршия в Истанбул.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Отвратен

преди 1 година

Поредната персона, занимаваща се с това, което не и.й вилаз в работата. Не ес учудвайте, че сме на този хал.

44

Гражданин

преди 1 година

В качеството си на какава Д.Радева се среща с Вартоломей? Какво разбира тя от сложните геополитичмески игри, които се играят на Балканите? Църиградскитя патриарх, присвоил си титлата "вселенски" е един от играчите, чиито конци се дърпат от покровителите му зад океана, за да изпълнява непочтена роля срещу Източното православие.

43

Добре информиран

преди 2 години

Затвориха църквата свети Стефан на цветница за посетители заради Деската. А в двореца в Галата караха камиони с ядене, Ердоган им е организирал добро посрещане.

fallback