fallback

Това е история за момиче и момче, израснали в домове за сираци, които не търсят пари и съжаление, а работа. Оказва се обаче, че това не е лесна задача.

Двамата са имали трудно детство. "Живяла съм и на улицата, търсила съм храна, какво да облека, една седмица съм яла трева, за да мога да се изхранвам", сподели Елка Иванова.

Съдбата и несгодите ги събират.

"Бяхме в различни домове, от малки се познаваме, но до ден днешен не се изоставяме и си помагаме", допълни тя.

Въпреки трудностите, двамата опитват да имат нормален живот.

"Реших да запиша "Социална педагогика" в Русенския университет, но трудно се намира работа", коментира Георги Николов.

Двамата започват да търсят работа, за да се издържат. Отправят призив за помощ в социалните мрежи. На молбата им откликва Ренета Иванова, която приема Ели като член от семейството си.

"Разбрах, че идва от дом за сираци, доста неща е преживяла там, тя е на годините на моя син", допълни Ренета.

Оказва се обаче, че много деца сираци след навършване на 18 години изпадат в подобно положение. Допреди 10 години държавата все пак имаше програма за социализация на децата от домовете. Сега обаче те трябва сами да се справят с всичко след напускане на дома.

Елка и Георги сега се надяват да сбъднат мечтата си да си намерят работа и да могат да помагат на хора в тяхното положение.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 2 години

Преди да упреквате цялото общество, т.е. най-вече нас, които си гледаме децата, нека видим кои са "родителите", изоставящи децата си, при това нееднократно. Съжалявам, но ОТКАЗВАМ да нося вина за тези деца, щом "родителите" им не носят. Всяка година се изоставят над 2000 деца, повечето още в родилния дом. Не ми е попадала кампания "дарете презервативи за бедните семейства". Ако ми попадне, ще даря със сигурност, но не за да ги продават после, а за да спре това "производство".

23

На Лазаровден

преди 2 години

Не си изпускайте нервите. Ставате уязвими.

22

Добре

преди 2 години

Разбрахме се.

fallback