fallback

Днес започна изплащането на добавките на пенсионерите за Великден. Допълнителната добавка, която ще получат пенсионерите, като подкрепа за Великден, е в размер на 70 лева. Тази сума не зависи от размера на получаваната пенсия и ще достигне до над 2 милиона пенсионери.

Няколко часа след като получи добавката от 70 лева, екипът на Bulgaria ON AIR влезе в столичен магазина с Рени Димчева.

Oще по темата
"Предпочитам да купувам неща, които по рядко използвам в нашето домакинство, например, сладките картофи, въпреки че са скъпи. Ще ги добавя към месото, а след това трябва да взема някаква салата - домати, краставици и пресен лук, за да стане празничната пролетна салата", сподели тя.

След зеленчуците - задължително на масата трябва да има козунаци и яйца. С добавката от 70 лв. кошницата не е много пълна. Рени успя да вземе козунаци, яйца, салати и гарнитура към агнешкото, за което  остават само 22 лева.

"За 20 лева, които остават, може да вземем по-малко от килограм агнешко, а това за 5 човека няма как да стигне, а едно пиле може да се приготви по приличен начин със същите продукти. Така че агнешкото засега е една мечта", допълни Рени.

Със 70 лева бюджет и без агнешко, на касата става ясно, че сметката е 64 лева.

Освен Рени, и Гинка от русенското село Тетово също очаква с нетърпение великденските празници. За себе си днес купува хляб и кисело мляко, но проверява цените и на другите стоки за празника.

"Цените са високи, няма да пазаруваме, както другите години", коментира Гинка Стоева.

Спомня си и как е пазарувала преди години.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 2 години

Я, не се правете на луди! Купихте над 8 кг храна и се чудите дали са достатъчни за един пенсионер. Искам да го видя този пенсионер, който ще изяде 8 кг храна и ще остане гладен.

58

Чуки

преди 2 години

Агнешко за родните ни пенсионери за Великден,с добавката от 70 лева,за съжаление,няма да има!За украинците ще има и много други неща на трапезата!

57

Анонимен

преди 2 години

Щом кувертите по ресторантите са за по-малко, значи 70 лв. напълно стигат за един човек. Стига сте ни заблуждавали! Да не правя реклама, но ми попадна оферта на хотел, който за 72 лв предлага нощувка, закуска, празничен обяд, басейн, сауна и т.н. Друг ресторант, само празничен обяд на 39 лв. на човек. Ако вкъщи ви излиза скъпо, идете на заведение!

fallback