Снимка: БГНЕС
fallback

Българските моряци в Мариупол са живи и здрави, като на борда няма външни лица. Това заяви за БТА собственикът на кораба Даниел Стефанов.

Новината, че корабът "Царевна", който се намира в украинското пристанище Мариупол, е превзет, е неистинска, посочи той. По думите му момчетата са живи и здрави, а на борда няма външни лица.

Oще по темата
По-рано днес ТАСС съобщи, позовавайки се на Едуард Басурин, един от ръководителите на сепаратистките милиции на самопровъзгласилата се Донецка народна република, че “отстъпващи от Мариупол украински националисти са завзели два чужди кораба” - "Царевна" и "Лейди Аугуста". Басурин твърди, че екипажите на корабите били взети за заложници.

Информацията се оказа фалшива.

Малко по-късно тя официално бе опровергана от Министерството на външните работи на България. Оттам посочиха, че "българските моряци се чувстват добре и Ситуационният център на МВнР поддържа постоянен контакт с тях".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

203

Анонимен

преди 2 години

Няма външни лица, защото за него азовците не са външни лица. Четете Афера бг.

202

Fallschirmspringer

преди 2 години

Чудно, защо нашите родни демократични и евроТейски медии не успяват да се свържат с капитана на кораба,а иначе успяваха и видеовръзка да реализират с разни хора в малки селца и хуторчета.И от къде собственика ,знае какво е състоянието

201

Анонимен

преди 2 години

И, като няма външни лица на борда, що не са евакуирани заедно с екипажите на останалите кораби? Има инфо, че ги държат отстъпващи националисти и от палубите се стреля със 120 мм минохвъргачки, различни висдове гранатомети и стрелково оръжие. Не твърдя, че е вярна информацията, сега не се знае кое е вярно и кое - не.

fallback