Снимка: Lap.bg

"Пирин" поиска разследване на инцидента с 19-годишния фен на отбора  Владимир Будников, който пострада тежко по време на мача с Левски в неделя следобед.

"Искаме да се разследва докрай и виновните да си понесат последствията и отговорността", обяви пред БТА изпълнителният директор на благоевградския футболен клуб Таско Тасков.

В момента 19-годишният Владимир е настанен в благоевградска болница и се чака да бъде консултиран с гръбначен хирург, каза Тасков. Все още не се знае дали и в кое лечебно заведение ще бъде транспортиран за последващо лечение.

Още по темата
"Това е едно добро момче, той беше доброволец в нашата хуманитарна акция „Автобуса на надеждата“ и всички впечатленията са, че това е едно възпитано и коректно момче. Дори ако е направил нещо, което е в разрез със законите, не това е начина, по който да бъде изведен от стадиона", коментира изпълнителният директор на Пирин по повод агресивните действия на полицаите на стадиона.

Инцидентът стана вчера по време на второто полувреме на футболната среща между Пирин (Благоевград) и Левски (София). В паузата между двете полувремена Владимир Будников беше награден от кмета на Благоевград Илко Стоянов за участието му в хуманитарната мисия на Пирин, с която бяха евакуирани около 30 бежанци от Украйна. Минути след това Владимир беше изведен с линейка от стадиона, след като е бил влачен от няколко полицаи по стълбите на стадиона.

Преди мача са проведени две срещи с органите на реда, два пъти е правена инспекция на стадиона в Благоевград, посочи Тасков. Срещи са проведени и с Националния фенклуб на Левски, а в продажба са пуснати 1100 билета именно с цел да не се допуснат инциденти, каза още изпълнителният директор на Пирин.

Освен Владимир, има данни и за пострадала по време на двубоя жена, която е с леки изгаряния  от изстреляна сигнална ракета от сектора на гостите, каза още Таско Тасков.

Днес фенове на Пирин организират събиране, с което да покажат съпричастност с пострадалия по време на вчерашната футболна среща младеж.

Срещата е предвидена за 19 часа пред болницата, където Владимир е настанен за лечение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase