Снимка: БГНЕС

МВР извади справка, съдържаща данни за приключени в ГДНП и ГДБОП преписки и проверки, които са предадени на прокуратурата по компетентност и към момента няма никаква информация за произнасяне по тях.

Справката засяга 116 случаи, сред които такива за публични лица, заемащи ръководни длъжности в държавните и общински администрации, корупция, здравеопазване и др. Тя обхваща периода от 01.01.2021 г. до 25.03.2022 г.

От прокуратурата веднага отговориха, че няма да коментират изброените в т.нар. „справка с данни“, по голяма част от които текат активни действия по разследването, назначени са множество експертизи и други процесуални действия.

"Свидетели сме на поредната едностранна атака от страна на изпълнителната срещу съдебната власт. Прокуратурата няма да позволи да бъде въвлечена в неконструктивен „диалог“, който погазва конституционно заложения принцип за разделение на властите. Против интереса на българските граждани е прокуратурата да възприеме подхода, налаган от лица, временно ръководещи институции на изпълнителната власт, за нарушаване устоите на правовата държава", заявиха от ПРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase