Многократно получаваме сигнали в платформата на Helpbook.info за състоянието на Женския пазар в Столицата. Вече повече от десет години се наблюдава трупане на всякакви отпадъци около сергиите, които биват разнасяни от бездомни животни и вятъра, а миризмата, която се носи е отвратителна. Молбата е за извършване най-накрая на проверка и прекратяване на този произвол.

В същия район се е формирал незаконен паркинг, който се е разширил и на самия булевард. От изпратените снимки се вижда, че масово се паркират автомобили на всякакви места, които в никакъв случай не са предназначени за това. Молбата на автора на сигнала е да се прекрати това дългогодишно безумие и да се предприемат санкции.

Пореден сигнал за агресивно куче получихме от район „Подуяне“: „Голямо куче (ВСЕ ОЩЕ ДОРИ И СЛЕД ВАША ПРОВЕРКА) се движи без повод в района на ул. Ильо Войвода 20. Кучето има нашийник. Кучето лае доста агресивно през целия ден, както и през нощта. Предполагам, че кучето е гледано от някой в складовете на адрес Ильо Войвода 11-19, защото най-често седи на портала. Кучето е голямо сиво-черно с рунтава козина. Прикачените снимки са от 03.04.2022....така е и през нощта“.

Не по-различна е ситуацията в район „Панчарево“: „Сигналът е за 8/9 агресивни кучета, които живеят на ул. Беликата №10 в Панчарево, в близост до гората. Едното от кучетата е некастрирана женска, която ражда всяка година, последно роди 3 малки. При всеки опит за преминаване пеша през улицата, кучетата нападат пешеходците и стават много агресивни. Преминаване пеша е почти невъзможно.  След няколко обаждания в Екоравновесие, кучетата са все още там“, пише в сигнала.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase