Снимка: БГНЕС

Според списъка, който разпространиха от украинското военно разузнаване, в България няма руски шпиони. Това каза в ефира на Нова телевизия журналистът Христо Грозев.

Той обясни, че във въпросния списък присъстват много познати имена, включително и такива, които са свързани с отравяния на политици в Русия.

"Виждаме и хора, които общуват в българския военен съюз "Левски". Това е една българска връзка, която виждаме в този списък", добави той.

Още по темата
По думите му ФСБ е структура, която се занимава с вътрешни действия. Грозев заяви, че неговия списък съдържа 160 имена. Журналистът посочи, че това са хора от 5-та служба на ФСБ. "Тяхната цел е да създават дестабилизиция в бившите страни от Съветския съюз. Понякога излизат от тези граници и влизат в бивши социалистически страни", обясни той.

След като бе попитан дали това са български граждани той заяви, че става въпрос за руски бизнесмени, като има и случаи на хора от посолствата.

Журналистът каза, че сред тях няма български граждани, но добави, че има трима, които поддържат редовен контакт с тази група.

"Не съм готов да назова имената им. Срещу едното имаше дела", каза той.

Христо Грозев заяви, че шпионите са се срещали със своите инфрматори на екзотични дестинации, като всичко е било прикрито като почивка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase