Снимка: БГНЕС/EPA
fallback
Искове на КПКОНПИ са уважени от съдилища в страната и в полза на държавата се отнема незаконно придобито имущество на обща стойност от 849 154, 49 лв.
 
Решението е на Апелативен съд – Велико Търново и изцяло потвърждава решението на Окръжен съд – Плевен. В полза на държавата се отнема сумата от 451 046 лв. от Цветелин Цветанов.
 
Проверката на КПКОНПИ срещу него е започнала след привличането му като обвиняем от прокуратурата в качеството му на изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ за подкуп и за участие в организираната престъпна група. Решението на Апелативен съд – Велико Търново не е окончателно.
 
С влязло в сила решение на Разградския окръжен съд по иск на КПКОНПИ се отнема имущество на обща стойност 229 244,89 лв. от Данаил Илиев и свързано с него лице. Проверката на Комисията срещу него е започнала след привличането му като обвиняем от прокуратурата за участие във въоръжена организирана престъпна група и сводничество.
Oще по темата
Назначените от съда експертизи са показали значително несъответствие в доходите му. Имуществото, което е отнето в полза на държавата, включва двуетажна къща с двор на територията на Община Кубрат, два автомобила, парични суми, както и 46 бр. бижута от 14-каратово злато, както и паричната равностойност на продадени автомобили. Също така суми, получени без законно основание чрез международни системи за разплащане.
 
С решение на Апелативен съд – Варна частично е уважен иск на КПКОНПИ и е потвърдено решение на Окръжен съд – Разград за отнемане в полза на държавата на имущество от Биляна Рашид и свързано с нея лице. Уваженият размер на исковата молба е 168 863, 60 лв. Сумата включва стойността на поземлен имот в  Исперих с жилищна и селскостопанска сгради, парични суми от отчуждени недвижими имоти и продажба на леки автомобили, както и паричната равностойност на дружествени дялове. Проверката на Комисията срещу Биляна Рашид е стартирала след привличането й като обвиняема за данъчни престъпления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 2 години

Само този ли??????? Другите кога секретарките и те едни скрити лимони........

10

Анонимен

преди 2 години

НЕ СПИРАЙТЕ С ТЕЗИ ДЕЛА,ЗАЩОТО ТЕЗИ ХОРА СА"КАПКА В МОРЕТО"!ОЩЕ КОЛКО МНОГО КАТО ТЯХ ИМА В ТАЗИ МАЛКА БГ И КОЛКО ПО-ГОЛЕМИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ВЪРШАТ? ЩО НАРОД ВКАРАХА В ГРОБА,В БОЛНИЦИ И ДОВЪРШВАТ,ГОНЯТ ОТ БГ И ОГРАБВАТ-"ЧОВЕЦИ"ОТ ВЛАСТТА,ПРЕСТЪПНИЦИ И ОТВЪН,ЗАЕДНО С НЕИНТЕГРИРАНИ ЕТНОСИ!"СПЕЦИАЛИСТИ"ПО СЛЕДЕНЕ,ИЗТЕЗАВАНЕ,УНИЩОЖАВАНЕ И ОГРАБВАНЕ НА ХОРА,НЕСПИРАНИ ОТ НИКОГО,ВЪРШАТ КИБЕР-ПРЕСТЪПНОСТ В ИНТЕРНЕТИ НА ЖЕРТВИ,"ЗАЛЕПВАТ ЗА ЖИВОТИТЕ ИМ",НАРКОТИЦИ ПРОИЗВЕЖДАТ 24ч.НА ДЕН-"ФИЛМ"НА УЖАСИТЕ,НАЛИ?

9

Анонимен

преди 2 години

На севда кога ?

fallback