Снимка: Helpbook

За масово неспазване на изискванията за строителни дейности пристигат сигнали в платформата на Helpbook.info. В столичния квартал Дружба 2 се строи масивна сграда, но предписанията по ЗБУТ изобщо не се спазват.

От изпратените снимки се вижда, че работниците са без каски и лични предпазни средства, което е предпоставка за инциденти, също така липсват обезопасителни парапети. Апелът е насочен към ДНСК за извършване на незабавна проверка.

Продължаваме да получаваме сигнали за нападения от домашни и бездомни кучета. Един от тях е насочен към Столичен инспекторат и гласи следното: „На 17.03.22г. дъщеря ми беше нападната от съседско куче Питбул, докато разхожда нашето куче йоркширкски териер. Собственикът на агресивното куче му изпуска повода и то скача върху гърбът на дъщеря ми, която пада на колене и се наранява.След което напада нашето куче. Кучето ни беше прегледано от ветеринар, който констатира множество нахапни рани, проми и постави три инжекции. Дъщеря ми беше прегледана в Пирогов - промити рани, рентгенови снимки и поставено манту. До този момент не сме потърсени от собствениците на кучето, дори да се поинтересуват от състоянието на детето и кучето ни“.

Съобщиха ни и за глутници бездомни кучета в район Запад в град Кюстендил. "Лаят по хората, лаят през цялата нощ, не може да се спи. Районът не е осветен и е много опасно да се минава вечер. Част от кучетата спят в изоставено заведение“, твърди авторът на сигнала.

Около гробищния парк в район „Връбница“ преминаването на минувачите също не е безопасно. Лаят им оглася целия район и се спускат с агресия по всяко време на денонощието.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase