Снимка: БГНЕС

Пунктовете в Бургас за издаване на удостоверения за временна закрила на украински граждани преминават на непрекъснат режим на работа. Промяната е в сила от тази вечер.

Работното време на пунктовете, разположени в сградата на Морска гара в Бургас, се променя, като след 18:00 часа от четири пункта ще останат да работят два.

Те ще приемат документи до 9.00 часа на следващия ден, когато в светлата част на денонощието до 18:00 часа отново ще работят четири пункта. По този начин се минава на непрекъснат режим на работа, с цел обхващане на максимален брой желаещи да получат временна закрила, съобщи Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР-Бургас.

До часове дейността си стартират и нови пунктове по Южното Черноморие - допълнително три в Районно управление "Полиция" (РУП)- Несебър и по един в управленията в Поморие, Приморско и Царево. Работното им време ще е от 8:00 до 20:00 часа на непрекъснат режим на работа.

С тези пунктове общият брой на изнесените работни места, обслужвани от полицейски служители, подпомагащи дейността на Държавната агенция по бежанците, нараства на 14.

ОД на МВР Бургас има готовност да разкрие пунктове и в останалите общини на Бургаска област, ако има такава необходимост.

Призоваваме украинските граждани да следят информационния поток, като се насочат към най-удобния им пункт за издаване на удостоверения за временна закрила едва след като бъде обявено, че същия вече работи, посочиха от полицията в Бургас. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase