Снимка: БГНЕС

Самоделна бомба е била взривена  в сряда в двора на къщата на адвоката Красимир Б. (59 г.) в близкото монтанско село Войници, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Когато пристигнали на място органите на реда констатирали, че взривното устройство се е задействало. При инцидента няма пострадали хора. Нанесени са обаче материални щети. Тяхната стойност все още се изяснява.
 
Местопроизшествието е огледано от служители на "Специализиран отряд за борба с тероризма". Иззети са части от самоделното взривно устройство.
 
Установено е, че имотът е на адвокат в Адвокатска колегия в Монтана. Работата по делото продължава, като предстои назначаване на експертизи и оперативна работа по издирване на извършителя.
 
На 7 октомври 2019 г. в гаража на Красимир. Б. в Монтана избухна друго самоделно взривно устройство, при което беше унищожен автомобил на стойност около 46 000 лева, счупени бяха прозорци на блока, а при последвалия пожар бяха опушени стени. Според експерти тогава едва не се е взривила инсталацията за снабдяване с природен газ на кооперацията, която минава близо до гаража на адвоката. Седмица след взрива беше задържан рецидивистът Цветан П. (Баджика ) - 57г. 
 
При последвалите по-късно дела срещу него той беше осъден на всички инстанции и влезе в затвора за осем години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase