Снимка: БГНЕС
fallback

Минималната работна заплата ще стане 710 лв. от 1 април 2022 г., реши правителството. Размерът й ще се повиши с 9,2% спрямо сегашната й стойност.

Oще по темата
При определянето на новия й размер са отчетени реалните параметри на макроикономическата среда и възможностите на държавния бюджет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Предлаганият нов размер на минималната работна заплата ще допринесе за намаляване на бедността сред работещите и на неравенствата в разпределението на доходите.

Ръстът на най-ниското възнаграждение за труд ще повиши покупателната способност и потреблението на най-нискодоходните групи от пазара на труда, ще увеличи мотивацията на работната сила и ще намали нелоялната конкуренция, посочват от МС.

От 1 април 2022 г. минималната работна часова заплата ще бъде 4,29 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Евроатлантик

преди 2 години

Значи за украинците 1200лв+безплатни нощувки и храна от БЧК,без винетка,а за българина 710 лв минимална заплата -600 лв чисто

82

Първоаприлска, а?

преди 2 години

Отдавна трябваше поне по 500евра да е минималната...Но няма да стане, защото се пълнят чекмеджетата на управниците вече 33години ,а народа се бие за стек промоционално олио...

81

Анонимен

преди 2 години

Минималната заплата в България трябва да е половината от минималната на народните избраници: 8000:2=4000.

fallback