Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Бившият президент на Украйна Петро Порошенко поиска помощ от България във видеоразговор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Oще по темата
„Имаме нужда от повече оръжия, амуниции, ракети за противовъздушна отбрана. Имаме нужда от тях сега, не след две седмици или три седмици. Това е единственият инструмент да направим Русия слаба и да помогнем на Украйна да оцелее“, заяви Порошенко.

Той посочи, че силата на украинската армия е била подценена.

Борисов се обяви за подкрепа на Украйна и отправи критики към българското правителство.

"Имаме много колебливо правителство, спор между президента и премиера как да действат, ръководената от мен партия дори в опозиция е изключително твърда за незабавна подкрепа на Украйна. И ако това нещо влезе в парламента, ние ще го подкрепим на 100%, защото сега е война. Това трябва да бъде прекратено с надеждна отбрана", каза лидерът на ГЕРБ.

На разговора присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Ако бях премиер, днес щяхме да вземем решенията за подкрепа на Украйна, щях да призова колегите си от Европа всички заедно да дойдем в Киев, за да спрем бомбардировките на цивилен град, заяви Борисов. Според него трябва да се проведе конференция за мир в Киев.

Порошенко каза, че ситуацията е много сериозна. Той остава в Украйна като командир на батальон. Само за тази нощ сме имали 12 атаки над цивилни цели в Киев, девет цивилни за тази нощ са убити, руските части взимат заложници - журналисти, кметове, цивилни граждани, това никога не се е случвало до момента, посочи още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

372

1

преди 2 години

Товарищ Порошенко,борисов е никой,в България,каква помощ искаш от него,освен да дойде и бистришките тигри,и да изиграете някое мачле,под руските ракети.

371

Анонимен

преди 2 години

Искат оръжия от съседките,за да може във война да ги вкарат.Ако са на зор ще се научат и с американски оръжия да работят.Едва ли са толкова *** да не схванат за 5 минути как се борави с такава техника,а по-скоро нас ни правят на ***!Да свършва тая война,а Зеленски да гори в АДА!

370

Анонимен

преди 2 години

Толкова пък да не иска да му е неутрална държавата тоя долен Зеленски!По-важна му беше победата!Да живеят чечнците където са го намерили!Живи и здрави да са!Дано Годпод най-накрая донесе мир на целия свят!

fallback