Снимка: БГНЕС
fallback

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши пристига на посещение в България, съобщи министър Надежда Йорданова пред Нова телевизия.

Това ще стане през следващата седмица, а гостуването на Кьовеши е по покана на премиера Кирил Петков.

По думите на Надежда Йорданова разговорите ще са за това как най-добре да противодействаме на "високата" корупция, особено когато е свързана и с европейски средства“.

"Едно от важните неща, върху които работим, е антикорупционната комисия да може да сезира пряко европейските прокурори, тогава когато констатира корупционните престъпления с европейски средства", добави Йорданова.

Министърът каза още, че в сряда Народното събрание ще разгледа на първо четене законопроекта, който предвижда закриването на специализираното правосъдие.

"Очаквам изключително задълбочен, вероятно и "горещ" дебат в парламента, който да огледа всички аспекти на законопроекта", каза още Надежда Йорданова и допълни, че законопроектът е направен изключително прецизно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

1

преди 2 години

До осъдени,не милионерите,а а точно милионерите се оказаха без обвинения,и бяха оправдани,и след това осъдиха България в Страсбург,и заради каскета,ще им плащаме всички ,от нашите данъци.

48

1

преди 2 години

До Ти да видиш..Защо,ти искаше тиквата ли да го свали.Скоро ще хвърли каскета ,и ще вика уво,уво,така викахме ,като се уволнявахме от родната казарма.

47

Анонимен

преди 2 години

Давай да изпълняват обещаното на спонсорите за закриването на спец съда, а Лаура я викат тук за подкрепа и след време когато всички дела пропадат ще си измият ръцете с нея. Къде останаха промените в законите за главния прокурор. Или просто искат да сложат удобен главен прокурор за спонсорите както го каза Киро "наш човек" и реформата ще свърши. проф. Христов беше много прав за ***.

fallback