Снимка: архив, БГНЕС

Голяма опашка за олио се изви в ранните часове на почивния съботен ден във Враца, предаде БНТ.

Хората са започнали да чакат от 6 ч. сутринта, още преди отварянето на магазина, заради промоционална цена на олиото, което бързо е свършило.

Още по темата

Тази сутрин опашки е имало пред търговските обекти на голяма верига супермаркети в цялата страна, показа проверка на БНТ. Причината е именно конкретната промоция на олио.

През последните дни у нас се наблюдава значителен ръст в цената на олиото, което доведе до засилено търсене.

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и призова хората да не се презапасяват, защото повишеното търсене води до необосновано по-високи цени. Нинова заяви, че цялата държавна машина ще се изправи срещу спекулата. По думите ѝ Комисията за защита на потребителите за 24 часа е направила 200 проверки в магазините и след тях някои търговци ще бъдат дадени на Комисията за защита на конкуренцията, която трябва да се произнесе.


 

Коментари Напиши коментар

295

Анонимен

преди 10 месеца

О, свещена простота!

294

22

преди 10 месеца

Ами там, където управляващите наистина си мислят за народа в странатаа си направо стряха (ЗАБРАНИХА) всякакъв износ. Няма значение с камиони или кораби. А нашите изпратили НАП да броят колко тона ЩЕ ИЗНЕСЕМ! СУПЕР!!!

293

Неуморния

преди 10 месеца

СССР възкръсна НРБ и то.*** келявата работа.Поне русофилите да са доволни най накрая.Иначе в гнилия запад е по евро паундче олиото ама то и не го купуват.