Снимка: БГНЕС
fallback

Центърът за бежанците във Варна има нужда от дарения от маски, хигиенни материали, памперси, вода, лекарства, които се предлагат без рецепта, апарати за кръвно налягане, каза днес областният управител Благомир Коцев. По думите му вече не е необходимо да се носят дрехи и храни.

Центърът изпитва нужда и от доброволци, които знаят руски език и са готови да отделят време, за да съдействат с каквото е нужно на пристигащите украинци.

Досега през създаденото кризисно звено в Двореца на културата и спорта във Варна са преминали близо 9 хиляди души, допълни Коцев. Той припомни, че освен с автобуси пристигат и много хора с личните си автомобили. За момента няма проблем с настаняването на бежанците, осигурена е и медицинска помощ.

По проблема със състоянието на бомбоубежищата във Варна областният управител посочи, че през последните години те не са били поддържани. Поради тази причина той планира да изпрати информация до Министерския съвет с предложение да бъде направен преглед на убежищата на национално ниво и да бъдат набелязани мерки за оправянето им.

Коцев каза още, че по последни данни бомбоубежищата във Варненско могат да поемат около 25 на сто от населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 2 години

Община Варна не е бедна при полужени, че в нея работят 500 служителя гласували за руснака ИВАН НИКОЛАЕВ ПОРТНИХ.

19

червен кръст

преди 2 години

Моля да изпращате стекове олио, защото положението е много трагично и ще трябва да затворим магазинчето за излишните дарения. Моля ви добри хора, помогнете. В момента наблягаме на олио, краве масло, филе без кожа от сьомга и евентуални количества черен хайвер. Предварително благодаря за големите ви сърца и огромния ви джоб.

18

Като

преди 2 години

Пристигат с автомобили на по 2-3 години, значи могат да си купят всичко от което имат нужда. Стига със тези Апели за дарения за тези бежанци, постоянно са в нашите магазини, като *** купуват глезотии, а не това което им трябва. А Защо... Защото има наивници да го дарят. Народе не бъди наивен, а чети защо бягат наистина🤫🤫🤫🤫😬😬😬

fallback