Евродепутатът Андрей Ковачев заяви, че демократичните страни в цял свят ще продължат да подкрепят Украйна с всички сили, но посочи, че военните действия трябва да спрат незабавно.

Още по темата
Тази война трябва да спре веднага - още днес! Насилието не е никакъв начин за решаване на геополитически проблеми в 21 век! ЕП изрази огромна подкрепа за Украйна срещу агресията на Руската Федерация," каза той в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и председател на българската делегация на ЕНП в ЕП напомни, че Украйна подаде кандидатурата си за членство в ЕС.

Тя ще бъде приета. Като кандидатура, разбира се, трябва да отговаря на условията. Но политическия сигнал е много важен, че ние няма да изоставим Украйна. Видя се и в ООН, Генералната асамблея, 141 държави само 5 подкрепиха агресията на Путин в Украйна," казва евродепутатът.

По думите му категорично ООН от много много време вече не представлява разпределението на силите в света.

Това, което е било края на Втората световна война, не отговаря на сегашните реалности и Съветът за сигурност е абсолютно неспособен да решава световните проблеми. Виждаме Генералната асамблея - 141 държави подкрепиха резолюцията за Украйна, но резолюцията на Генералната асамблея не е задължителна, задължителни са само тези, които са в Съвета за сигурност. А там седят силите, които имат право на вето, които не желаят да се приеме тази резолюция и да има международно-правна стойност. Така че сме в един омагьосан кръг, каза Ковачев в разговор с Милена Милотинова.

Вижте целия разговор във видеото!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase