Снимка: БГНЕС
fallback

България ще предостави хуманитарна помощ на Украйна под формата на болнично медицинско оборудване и лекарствени продукти.

Oще по темата
Ще бъдат предоставени 30 палатки, 450 броя спални чували, походни легла, възглавници, стационарни електрически генератори, различни лекарста от рода на антибиотици, аналгетици, информира Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера след заседанието на правителството.

До края на деня предстои оказване на подкрепа и под формата на освобождаване от тол такси на конвои с хуманитарна помощ, които пътуват през територията на страната ни.

Тя съобщи още, че в контекста на колективния отговор на ЕС България ще прекрати членството си в Международната инвестиционна банка и Международната банка за икономическо сътрудничество, което е съгласувано от всички държави членки на ЕС.

Бориславова коментира и информацията, изнесена от главния прокурор Иван Гешев за руски шпионаж. Тя посочи, че премиерът Кирил Петков е запознат със случая и е в координация с МВнР.

По думите й от началото на ескалиране на ситуацията между Русия и Украйна българските служби са в завишено ниво и степен на готовност, правят проверки във всички направления, които са от значение за националната сигурност.

Днес е била поканена нашата посланичка да се яви в МВнР, доколкото ми е известно на този етап е отказала и ще прати свой заместник. Преглеждаме необходимостта от идентифициране на допълнителни лица, които евентуално поставят под въпрос техния дипломатически статус, понеже не изпълняват само дипломатически функции, каза Бориславова.

Тя не можа да каже от колко време този дипломат е бил на територията на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Путин ислямофил

преди 2 години

Русия се управлява от глутница ислямофашисти начело с ислямиста Путин главния покровител на световната ислямиста мафия. Путин антихристиянина съдейства на ислямофашистите да осъществят пъкления си план за налагане на световна кървава ислямофашистка тирания, кърваво джихадофашистко царство на смърта: Световен Ислямистки Халифат. Путин е ислямистки инструмент чрез който джихадистите осъществяват заветната си цел: Холокост над всички нас които отказваме да преклоним коляно пред камиларския им бог

51

Путин ислямофил

преди 2 години

Путин е таен ислямист и враг на православието. Избива православни християни грузинци украинци. Не помогна на православните арменци а ги остави да бъдат избивани от Ердоган. Не направи нищо за да предотврати превръщането в джамия на православната светиня света София а я остави да бъде осквернена от Ердоган. Защо тогава не бомбандира Истанбул? Защо покровителства джихадистка Персия и нейните банди Хамас и Хизбула? Защо не унищожи иранските ядрени реактори? Негови чиченски башибозуци колят християн

50

Ислямистки тролове

преди 2 години

Зад всяко антиеврейско изказване стоят иранските тайни служби. ДС да се задейства и да излови ислямистките ***

fallback