fallback

Няколко български медийни сайтове бяха атакувани с ограничен достъп и сменено съдържание през социалните мрежи. Много хора се оплакват от блокиране на личните пощи. Започна ли кибервойната?

"Това са атаки, които се водят паралелно още в самото начало на активните военни действия. За съжаление, видяхме, че войната, за която всички ние не очаквахме да се случи, на практика се случва и на физическия фронт, но и във виртуалното пространство. Само за вчера българското правителство излезе със становище, съвместно с дейности подкрепени от ГДБОП, че са филтрирани над 45 хиляди уникални IP адреси. Това означава, че над 45 хиляди уникални машини някъде по света са започнали да търсят уязвимости в интернет ресурси в българското пространство", обясни експертът по киберсигурност Любомир Тулев в "България сутрин".

Той поясни, че организацията на хактивистите "Анонимните", която оперира на територията на онлайн пространството, се е обединила срещу руската агресия.

"Наред с тези активни действия на хакерите в онлайн пространството, видяхме и тихата пропаганда. Руски тролове, които в момента масово населяват социалните мрежи. В момента в интернет пространството войната се води на два фронта - тихият и активният", каза Тулев пред Bulgaria ON AIR.

Експертът препоръча да защитим достъпа до пощата ни онлайн. Трябва да се слагат сигурни пароли и те да бъдат различни за различните пощи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

неверник

преди 2 години

За троловете не знам,но в ЮТЮБЕ има един клип как украински роми откраднали руска вержна машина и я теглят с трактор.Служил съм в казармата,видял съм какво ли не,ама тези са върха! Направо за национални герои трябва да ги обявят.Обзалагам се,че са напили екипажа и са им задигнали танка.Видимо танка е здрав,та друго не вярвам да е станало!Ама и руснаците са си виновни.Зашо си не дават на воиниците пиене?

33

хаха

преди 2 години

Крадеца вика дръжте крадеца,класика.Руските телевизии и медии са спряни,всеки с по различен коментар или мнение е докладвам и рестриктван и т,н Троловете са явно Не руски

32

киберсигурност

преди 2 години

Като му гледам физиономията, няма по-голям американски т р о л .

fallback