Снимка: БГНЕС

Има предположения, че 3 от намерените тела на гръцкия ферибот са на българи. Това съобщи зам.-министърът Ирена Димитрова на брифинг в МВнР.

"Прави се ДНК експертиза", посочи Димитрова.

За четвърта жертва, намерена на борда на запалилия се ферибот "Юрофери Олимпия" съобщиха по-рано властите в Гърция, цитирани от изданието "Kathimerini". Тялото е било в третия гараж на ферибота. Така хората, които продължават да се водят в неизвестност, са седем.

Едното от телата е идентифицирано и е на гръцки гражданин.

Спасителите са намерили телата в гараж, извън колите, но на място, от където не са имали възможност да излязат на палубата, съобщи БНР. Очаква се близки на изчезналите да разпознаят останалите починали.

Още едно тяло е открито във ферибота „Юрофери Олимпия“, горял край остров Корфу, съобщава електронното издание на в. „Прото тема“, цитирано от БТА.

След като фериботът беше преместен от остров Корфу към пристанището Астакос беше съобщено, че са открити четири тела на загинали пътници. Сега заедно с тялото на гръцки шофьор, намерено още първите дни след пожара, жертвите на инцидента станаха шестима.

Хората, които се водят в неизвестност, вече са петима.

Съдебномедицинската експертиза на откритите до момента тела е извършена в Патра и вече е готова, съобщи по-рано в. „Катимерини“. Установено е, че причините за смъртта на пътниците, е различна. Част от телата са били овъглени, а по други се откриват следи от изгаряния.

„Едно от телата е разпознато и е предадено (на близките), а останалите три не са разпознати“, е заявил началникът на Съдебна медицина в Патра Ангелики Циола.

Проблем в хидравличната система и съществуващата опасност от взрив не позволява да бъдат отворени всички помещения на кораба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase