Снимка: Helpbook

За пореден път в платформата на Helpbook.info получихме сигнал за замърсяване на обществени площи. Изпратиха ни снимки, на които се вижда нагъл водач на бус, който необезпокоявано изхвърля огромно количество боклук от всякакво естество в зелените площи до къмпинг Враня. Нашият потребител апелира Столичен инспекторат за незабавно извършване на проверка и максимални санкции за нарушителя.

В друг сигнал е заснета мизерията, която е постоянна около сметосъбиращи съдове в столичния квартал Младост 1А. Според автора на сигнала  никога не се чисти около контейнерите за смет и е невъзможно да се минава близо до кофите, защото боклуците заемат голяма част от пространството. „Нехигиенично и сметоприличащо, никога не се почиства и само се трупат нови отпадъци извън кофите“.

Сигнализираха ни и за опасни изсъхнали и паднали в корито на река дървета. Ето какво пише нашият потребител: „След множество сигнали за опасни за живота и здравето на живущите в района изсъхнали големи /над 20м/ дървета, вече има и настъпило събитие. Две от дърветата  са паднали в коритото на р. Врана.
Останалите две дървета също над 20м високи са опасни за живущите в близките блокове, защото този път може да паднат не в реката, а в посока на активно ползваните от възрастни и деца гаражи и зелени площи.
1. Опасност за живота и здравето на хора.
2. Опасност от наводнение поради създадена естествена бентова структура в корито на река непосредствено до жилищен квартал“.

Друг наш потребител се притеснява от липсата на маркировка по главен път: „Моля да проверите защо няма маркировка по наскоро ремонтирания път 6002 в с. Мусачево и по същия път до Елин Пелин, и да направите нужното тя да бъде възстановена. Няма никаква положена боя и се случва често шофьорите да извършват нарушения, поради незнание или невидян знак за ограничение. Също вечер е изпитание да се кара по път без маркировка, опасно е, а и имаше вече няколко катастрофи, които може да са станали поради липсата на маркировка“.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase