Снимка: БГНЕС
fallback

Късно снощи първата група от български шофьори, пътували в запалилия се ферибот, се прибра у нас.

"В момента съм бомба със закъснител, може би малко, ако някой ме боцне - ще гръмна. Просто това са 57 часа под напрежение. Не спим, не ядем", каза съпругата на Васил Марков - Корнелия Маркова пред Bulgaria ON AIR.

Трети ден Корнелия държи телефона си в ръце и се надява да получи така желаното обаждане от съпруга си.

"На 17 февруари между 22:30 и 23:00 беше последният разговор. До последно той се чудеше дали ще успее да си купи билет и ще се качи на ферибота. При нас уговорката е, когато слезе от ферибота, да ни звънне, но той до ден днешен не ми е звъннал", допълни тя.

Телефонът все още мълчи, времето минава, молитвите стават все по-силни, но пламъкът надежда не спира да гори. Новината за спасен пътник, след часове на неизвестност, поддържа вярата жива.

"Пожарникарите са влезли да режат и се чуват гласове. Аз знам, той е борбен, ще направи всичко възможно по своите сили, за да се спаси", категорична е Корнелия Маркова.

Живи, след огнения ад и отново в България след дълъг 14-часов път, вече са част от спасените български шофьори.

"Всичко изгоря - скапаният кораб, камиони, но оцеляхме. С божията воля сме живи и здрави, прибрахме се обратно в България", сподели Станимир Василев.

Добре подготвеният екипаж успява да спаси голяма част от пътниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 2 години

Пътувал съм на подобен ферибот преди няколко г. От Бари до Игуменица. Каютите са 2/2 м и вътре 4-*** души могат да се издушат. Затова спят на отворени врати. Някои сигурно слизат в камионите, макар че е забранено. В нашия ферибот имаше няколко камиона с крави, така че вонята беше голяма на палубата над тях където се пушеше. Отделно алкохолът беше с намаление за шофьорите.

23

Васко Далаверата

преди 2 години

Аз съм Васко Далаверата тираджия гастарбайтер и имам въпрос към Кирчо и Кокорчо дали анализират пожара. Яшааааа ве, както е наредил Създателя така ще бъде. Аз съм ерген и нямам жена да. И се ебббе докато возя в Америка.

22

Васко Далаверата

преди 2 години

Аз съм Васко Далаверата гастарбайтер тираджия ерген. Имам S класа и къща с кокошки. Ако някоя вдовица иска да се събере да ме търси в Новаково или Смолян. Аз съм мега звезда с 20000 души и ме познават. Ще правя шоу скоро подобно на Слави, ама за народа.

fallback