Снимка: БГНЕС
fallback

Най-голямата синдикална организация в МВР излиза на протест днес от 13:30 часа, като се очаква над 2000 униформерни от цялата страна да отправят своите искания пред Министерския съвет.

20% увеличение на заплатите и по-добри условия на труд искат полицаи, гранични служители и пожарникари.

Реформата в системата на МВР не се случва от години въпреки обещанията на всички управляващи, ние сме тези, които излизаме първи и обявяваме исканията си, защото нашият труд не се цени, особено в момента, заяви Генади Тенев от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

„Последното увеличение на заплатите е било преди 2 години, с 30% в някои държавни структури. Тогава нашите заплати бяха повишени с 15 на сто, вместо с 30%. В сектор „Сигурност“ заплатите им скочиха с 30 на сто, а ние още оттогава изоставаме със заплати. Към момента няма и индексация за това, като се има предвид и инфлацията, която е в момента от 7-8%. В проекта за бюджет 2022 не са заложени такива пари. Нямаме никаква комуникация с министерството, не знаем нищо за проектите 2023-2024 година. Против сме и за идеята, която бе подхвърлена за изваждането на службата по пожарна безопасност от структурата на МВР. Първо, не е поискано нашето мнение за тази промяна. Това не се прави по този начин", посочи още Тенев, цитиран от БНР.

Синдикатът на служителите в затворите СЪЩО потвърди своята подкрепа за протеста на колегите си от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Един В.

преди 2 години

Ама съгласен съм че много тежки катастрофи по магистралата и рискуват полицаите. Ама и ние рискуваме като живеем в тази страна.

67

Едно ченге

преди 2 години

Всички ни плюете, не че нямаме трески, ама като стане белята звъните на 112 и чакате полиция, пожарна и Бърза помощ. Ако някой си мисли, че ще търчим по нощите ден след ден за без пари и да ни плюят, няма да стане. В България реформи в МВР са задължителни, но ще струват адски много пари, а хората от къде ще дойдат, не ми се мисли.

66

Ф-ф 2022

преди 2 години

Рашкоооов, какво чакаш? Защити си полицаите...,или си пиян от вчера в един от 19-те ти луксозни имота.Хайде, излез. Нали си смелчага.....

fallback