Снимка: Министерство на туризма

"Румънците продължават да избират България като първа дестинация поради високото качество на услугата не само по Черноморието". Това каза Н. ПР. Бръндуша Предеску, посланик на Румъния в София на среща с министъра на туризма Христо Проданов.

Посланикът добави, че в последните години румънските туристи започват да посещават и зимните ни курорти за своите ваканции, както и спа туризма, който също е на много добро ниво.

Министърът на туризма каза, че България и Румъния винаги са имали добри съседски отношения и взаимно сътрудничество. Трябва да направим всичко възможно, за да насърчаваме туристическите пътувания между двете държави, каза Проданов.

Не можем да си представим летния сезон без румънски туристи по Черноморието. Именно поради тази причина взаимоотношенията и връзките ни са толкова важни и се надявам да ги продължим и занапред, за да можем бързо и оперативно да решаваме възникващите проблеми, каза още той.

Посланик Предеску поздрави министъра за стабилното правителство, което в момента има България, като пожела на министър Проданов успешна работа и го информира, че политическият диалог между двете страни е изключително добър.

В контекста на предстоящия летен сезон бяха обсъдени темите за транзитното преминаване на автобуси през Румъния с украински, молдовски и полски туристи, желаещи да почиват у нас, както и преминаването на румънски туристи през България и заплащането на т.нар. тол такси.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase