fallback

По повод на безпрецедентните медийни атаки от различни представители на ДПС в последните седмици, и особено в последните дни, завеждам серия дела за клевета срещу народните представители Мустафа Карадaйъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Анастасов, заяви издателят Иво Прокопиев.

Срамно е народни представители да се крият зад депутатския си имунитет и да използват парламентарната трибуна и достъпа до националните медии за разпространяването на клевети и очевидни лъжи.

Затова призовавам господата Карадайъ, Цонев, Хамид и Анастасов, ако са толкова ербап, да се откажат от имунитета си на народни представители и да опитат да докажат в съда абсурдните си твърдения, допълва той.

"Не разбирам подхода на ДПС и намирам за абсолютно недопустимо, една партия, която има претенциите да е социална и либерална, да игнорира интересите на своите избиратели и да се противопоставя по такъв директен начин на желанието на цялото общество за законност и справедливост", завършва той и допълва, че вече е печелил дела срещу няколко медии.

Мустафа Карадайъ на няколко пъти намеси името на Прокопиев покрай дебатите за "златните паспорти" и ревизиите на депутата Делян Пеевски.

"Пеевски е проверяван непрекъснато, но все пак видяхме тези дни как Асен Василев обяви публично и се закани, че ще оказва натиск върху служителите на НАП да извършват нови ревизии на Пеевски. Естествено неправомерен натиск, защото това е действие, което не попада в правомощията на министъра на финансите. Тези ревизии, както разбрахме, ще се отнасят за вече ревизирани периоди, т. е. ревизии на ревизиите, но тук става въпрос за закана за неправомерен натиск на служители на НАП. Това поражда у нас съмнение за тези ревизии на ревизиите и според нас тези евентуални ревизии най - вероятно целят да обслужат единствено и само да легитимират евентуални бъдещи медийни публикации в медиите на олигарха Иво Прокопиев и естествено за създаване на инсинуации и лъжи в публичното пространство", каза Карадайъ преди два дни в пленарна зала.

"Някой го е страх от тази проверка и някой иска да прикрие някого при получаване на „златен паспорт“, а чухме вече, че МП ще възлага проверки по някои случаи, но избирателно и където някой се е изцапал, ще бъде прикрит. Учудва ни нежеланието на управляващите да проверят всички тези факти. Да не се окаже, че лабораторията на олигарха Иво Прокопиев е замесена със „златни паспорти", заяви пък от парламентарната трибуна Хамид Хамид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 2 години

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ТОЗИ С ЧЕРВЕНИТЕ БУЗИ,КОЙТО СЕ ПРАВИ НА ОЩИПАНА МОМА ДА СИ НАМЕРИ МАЙСТОРА ,И ДА ПОКАЖЕ КАК ДЕ СТАВА МИЛИОНЕР ЗА ЕДНА ВЕЧЕР, И СЕГА СЕ ГЛАСИ ДА ВЬРТИ ЦЯЛА БЬЛГАРИЯ С ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО .

55

Д.ИВАНОВА

преди 2 години

ЧУДЕСНО ПРОКОПИЕВ,НО С КАРАДАЙЪ ЩЕ УДАРИШ НА КАМЪК И ЩЕ СИ НАМЕРИШ МАЙСТОРА...КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ НЯКОЙ ДА ТЕ НАВРЕ В МИША ДУПКА.

54

Анонимен

преди 2 години

Пинокио пак се разшава нещо, а така хубаво се беше покрил

fallback