Снимка: БГНЕС
fallback

Всички работници и служители на оръжейния завод „Арсенал“ в Казанлък излизат в принудителен отпуск – от 14 февруари до 4 март, съобщи bTV.

Oще по темата

 По-голямата част от работниците бяха задължени да ползват платен или неплатен отпуск в последния месец, но все пак част от останаха да изпълняват наличните поръчки.

Не се предвиждат съкращения.

Като причина за решението се посочва: „продължаващата пандемична обстановка и произтичащите от това затруднения за организация на нормален производствен процес“.

Работниците ще получат ваучерите си за храна в размер на 80 лв. и в периода на отпуската. По последни данни в „Арсенал“ работят над 7000 души. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 2 години

К.Нинова вместо да вдига лозунги да се захване с осигуряване работа на многохилядния екип на завод Арсенал. Само че и в армиите на ЕС бледоликите братя от САЩ наложиха своите модели оръжие. Вярно, има и там някои модели стрелково оръжие, но американските винтовки, пистолети, картечници господстват. Ще се наложи селянката от Крушовица да напуска за големи периоди от време столицата и да се запознае на място с военната промишленост, да търси ниша за развитие на оръжейната промишленост.

43

Каракольо

преди 2 години

Трябва да освежат асортиментът си , да почнат да разработват нови карабини, защо не и с болтов механизъм

42

SS

преди 2 години

Веднъж в Пловдив на изложението Хемус дадох съвет на един от Арсенал да направят леко подобрение на АК. Това явно се е харесало защото на следващия Хемус беше направено. Дори едно благодаря не ми казаха !

fallback