Снимка: БГНЕС

От Българската хотелска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настояват за спешна среща с премиера Кирил Петков. Поводът е искането на НАП голяма част от собствениците на заведения да върнат получените Covid помощи с начислени лихви, съобщи БНР.

Според заместник-председателя на Асоциацията Златко Златанов, ако има нарушения, трябва да се провери и приходната агенция, тъй като тя е администрирала и контролирала този процес "ако действително има нарушение, ние не искаме да си играем на балък и тарикат, да ги назоват кои са".
 
"Ние не искаме нищо друго, освен коректност, ако има нарушение, нека се докаже това, което е и никой няма да гъгне. Но… покрай сухото да гори и мокрото - не става така. Начинът, по който го правят не е правилен.
 
Няма мерки за подпомагане на бизнеса, реално нищо не сме получили, реално нищо. В момента бизнесът страда страшно много не от пандемията, а от цената на тока и на газа.
 
С тези темпове, с които върви това нещо, аз казвам, че повече от два месеца бранша в никакъв случай никой няма да издържи. Искаме среща с премиера, да видим какво му е в главата на него, как ги мисли той тези неща".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase