"Mораториумът беше най-недалновидното нещо, което можеше правителството да постави на дневен ред и след това да го приеме. Mораториумът е най-лошото решение, което можеше да вземе правителството, то означаваше, че няма изход", посочи депутатът от ДПС Рамадан Аталай в студиото на "Денят ON AIR".

Рамадан Аталай заяви пред Bulgaria ON AIR, че недостатъците, свързани с кризата в енергетиката от Европа, са се пренесли и в България.

"Когато имаш едно правителство, което не взима правилните решения, то задълбочава тази криза. Дълго време мислех, че това е от незнание, но вече 1-2 месеца да си в това управление, а преди това 6-7 в други правителства и да поднесеш на обществото решения, които не те изкарват от кризата, вече е дълбоко непознаване на кризата", допълни той.

"Скандалът с "Булгаргаз" пречи за представата на всички онези, които търгуват в България, как и по-какъв начин могат да се сменят хората, които са назначени на тези места мандатни. "Булгаргаз" е бил в услуга на България. Нямате представа колко тежки разговори се водят с руснаци", категоричен е той.

Аталай се съмнява на 1 юли да бъдат готови с интерконектора поради две причини.

"Поради инфлацията и увеличението на цените на всички стоки, които в момента се ползват в строителството на газа, няма как да не се изискат допълнителни парични средства. Не вярвам в рамките на 3-4 месеца да се стигне до покриването поне на онези допълнителни средства, които ще са необходими за проекта", завърши депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase