Снимка: БГНЕС
fallback

Стотици врачани се събраха на протест пред спешното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ във Враца, за да изразят недоволството си след смъртта на 43-годишната жена, която изпадна в безпомощно състояние, докато чака да бъде приета, а по-късно почина въпреки оказаната й помощ.

Oще по темата

Протестът се организира в социалните мрежи. Пред входа на спешното отделение протестиращите запалиха свещи и положиха цветя в памет на починалата жена. Някои носеха плакати "Системата ни убива!", "Лична карта или смъртен акт?", а други се опитаха да влязат в отделението с възгласи за оставки. Това наложи намесата на полицията и вратите, които водят към спешното отделение на болницата и към Центъра на спешна медицинска помощ, да бъдат затворени и заключени. До пряк сблъсък не се стигна.

Достъпът на спешните екипи до болницата се осигурява от други входове, които се охраняват от полицейски екипи, съобщи БТА. Полицейското присъствие е засилено на територията на целия болничен комплекс. Протестът продължава и сега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

до 54

преди 2 години

Имаме си стара поговорка-"в български вестник,ако е от днес са верни само датата и цената".Като гледаш телевизия-пак същото-верни са датата и часът.Ако слушаш радио-там верен с само сигналът за точно време,защото има изискване да има отклонение до 300 милисекунди.Оттук нататък медиите си имат собственици които плащат на персонала си и определят какво да се съобщава и как!Който прояви своеволие го уволняват или по зле.....Никой не плаща за да слуша своеволия!

45

възмутен

преди 2 години

Господа журналисти след случая във Враца аз съвсем сериозно си задавам въпроса-ако и другите новини които гледаме,слушаме или четем са толкова фалшиви като тази за случая във Враца как да ви вярваме?Явно ако някой журналист ти каже "добро утро" трябва да си погледнеш часовника! Дотам я докарахте!

44

Анонимен

преди 2 години

52 Ако ти потрябва спешна помощ, че отидеш пак от тези хора там в спешното да я търсиш, защото други няма. Радвайте се и че и те са едни бедни очукани мишки за да работят за мизерни заплати, защото ако бяха малко по съобразителни отдавна щяха да си подадат молбите за напускане и тогава жална им майка на тези протестиращи.

fallback