Снимка: БГНЕС
fallback

"Зеленият сертификат за България ще бъде необходим още, предполагам около 1 месец", заяви пред Нова тв проф. Радка Аргирова, съветник на премиера по въпросите на пандемията от COVID-19.

Според нея пикът на петата вълна ще бъде достигнат към 10 февруари.

"При 11 хиляди заразени не може да бъде премахнат зеленият сертификат. Когато обаче този брой намалее, ще спадне и заболеваемостта. А тогава ще спадне и показателят, по който решаваме какво да направим – броя на интензивните легла. Когато този брой намалее, ще отпадне и зеленият сертификат", подчерта тя.

Oще по темата
"Ваксинирането продължава, а и самият характер на варианта Омикрон дава по-малко усложнения. Този вариант протича по-леко", категорична е тя.

"Зеленият сертификат ще остане само там, където има голямо струпване на хора, или ще има ограничения в броя на посетителите. Никой няма намерение да тормози хората, но това се налага", подчерта професор Аргирова и допълни, че ваксинацията към момента е доброволна и здравните власти особено държат на това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

143

Анонимен

преди 2 години

Всеки ден се моля тая и съучастниците и в най-отвратителното престъпление против човечеството, да напълнят трапа в най-скоро време! Анатема и на вас и на поколенията ви!

142

Поздрави от Албиона

преди 2 години

Преди ден в Англия имаше над 800 000 човека с оКови-19 и едва 25 починали дали положителен резултат. Няма сертификати, няма червени зони за влизащи от чужбина, няма маски на закрито. Хората взеха да се шегуват, че тези бързи тестове са най-лесният начин да вземеш отпуск.

141

мед сестра

преди 2 години

Вече ми писна от тая изкуфяла .б.абушкера гладна и алчна за пари като .въ.шка!

fallback